Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Сентябрь » 10 » З початку року на „Пульс” зателефонували понад 3,4 тис. громадян
18:41
З початку року на „Пульс” зателефонували понад 3,4 тис. громадян

З початку року на „Пульс” зателефонували понад 3,4 тис. громадян

Антикорупційний сервіс Міндоходів за вісім місяців поточного року опрацював звернення понад 3,4 тис. громадян. З питаннями щодо податкової тематики звернулися майже 3 тис. заявників, митною справою цікавилося 496 платників.

Як і раніше, у переважній більшості наші громадяни  використовують „Пульс” для з’ясування питань щодо організації роботи органів Міндоходів. Цієї тематики стосувалися майже 1,4 тис. звернень.

Особливостями реєстрації платником ПДВ цікавилися 174 громадян, з приводу перевірок суб’єктів господарювання звернулися 170 платників.

Про проблеми, які виникли при поданні звітності та реєстрації податкових накладних, повідомили 942 заявника, а про затримку митного оформлення товарів – 269. Безпосередньо антикорупційної тематики сервісу стосувалося 142 звернення, або 4% від загальної кількості звернень.

95 відсотків усіх звернень вже опрацьовано та поінформовано про результати заявників.

Нагадаємо, що поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Міністерства доходів і зборів, оперативно вирішити суперечливі запитання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю та митного оформлення можна за телефоном (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово.

Україна налаштована реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС, - Міністр О.Клименко

Реалізація митних та податкових реформ, передбачених Угодою про Асоціацію з Європейським Союзом, сьогодні є серед основних пріоритетів у діяльності Міністерства доходів і зборів України. Про це Міністр Олександр Клименко повідомив  під час зустрічі з Головою Всесвітньої федерації палат Міжнародної торгової палати, Президентом ТПП Словаччини Петером Мігоком.

„Ми налаштовані реалізувати увесь потенціал поглибленої співпраці з ЄС. Міністерство працює над удосконаленням та спрощенням податкового та митного законодавства, адаптацією його до принципів і директив ЄС та норм ВТО”, – підкреслив  Олександр Клименко.

Серед пріоритетів порядку денного у митному співробітництві з ЄС Міністр назвав створення безперешкодних умов для ведення міжнародної торгівлі, зокрема запровадження інституту Уповноваженого економічного оператора. Значну увагу Міністерство також  приділяє побудові ефективної системи аналізу ризиків для боротьби з правопорушеннями, розвитку митної інфраструктури, відкриттю нових пунктів пропуску на кордоні з ЄС.

Петер Мігок зі свого боку підтримав євроінтеграційні наміри України та  відзначив ефективну діяльність Міністерства доходів і зборів України у сфері адміністрування податкових платежів і митних зборів. Разом з тим голова  Всесвітньої федерації палат закликав до посилення заходів щодо протидії тіньової економіки, оскільки саме вона безпосередньо  впливає на конкурентоспроможність держави.

„Податки повинні платити усі, оскільки ті, хто не платить   - руйнують бізнес чесних підприємців. Ми готові допомогти Україні у створенні ефективної системи, яка б сприяла залученню коштів до державної казни. У свою чергу, така прозора система якнайкраще б стимулювала іноземних інвесторів вкладати в Україну та, що найголовніше, діяльність вітчизняних підприємств”, – зазначив Петер Мігок.

Особлива увага під час зустрічі була приділена питанню сертифікації походження товарів. За словами Олександра Клименка, всі зміни, які прийматимуться у цій системі, повинні бути орієнтовані, перш за все, на інтереси платників податків. Міндоходів готове до співпраці з учасниками ринку та Торгово-промисловою палатою України у питанні спрощення процедури видачі таких сертифікатів. 

Заява про застосування спрощеної системи оподаткування з 4 кварталу 2013 року подається не пізніше 13 вересня 2013 року

Суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків і зборів  відповідно до норм Податкового кодексу України, можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючих органів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Тобто, фізичним особам – підприємцям  для переходу на сплату єдиного податку з 4 кварталу 2013 року необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше13 вересня 2013 року.                

Відповідна норма визначена ст.298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

 

На кордоні з Євросоюзом з’являться три міжнародні пункти пропуску

Три пункти пропуску на українсько-румунському кордоні отримають статус міжнародних. Проект відповідної міжурядової угоди  був підтриманий сьогодні на засіданні  Кабінету Міністрів України.

У документі, зокрема, йдеться про пункти у Чернівецькій області: «Красноїльськ – Вікову де Сус», «Руська – Ульма» і «Дяківці – Раковець».

«Після реалізації цього проекту Україна матиме три сучасні пункти пропуску, побудовані за останнім словом техніки. Це, в свою чергу, створить комфортні умови для перетину кордону нашими громадянами», - підкреслив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко, представляючи проект угоди на засіданні Уряду.

Передбачається, що зміна статусу надасть змогу залучити фінансування з Євросоюзу для проведення масштабної реконструкції цих пунктів. Після цього їхня пропускна спроможність суттєво зросте, що має активізувати економічний та культурний обмін між прикордонними регіонами України та Румунії.

Адміністрування єдиного соціального внеску у вересні здійснюватиме Пенсійний фонд

Для забезпечення своєчасних пенсійних виплат за вересень Міндоходів та Пенсійний фонд України домовилися про подовження виконання останнім функцій з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Відповідний лист розміщено на веб-порталі Міндоходівhttp://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/ediniy-vnesok-na-zagalnoobovyazkove-/listi/62812.html.

Всі процедури щодо прийняття та оброблення звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників у вересні здійснюватиме Пенсійний фонд. Саме на його адресу потрібно до 20 вересня 2013 року надсилати звіти про суми нарахованого соцвнеску. 

Нагадуємо, що функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на Міндоходів покладено Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 „Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади”.

З початку року найманим робітникам виплачено 804,7 млн. грн. заборгованої зарплати

За сім місяців поточного року наймані працівники отримали 804,7 млн. грн. заборгованої зарплати, а бюджет - 171,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Таких результатів вдалося досягти під час заслуховувань керівників підприємств-боржників на засіданнях спеціальних комісій за участі працівників Міндоходів та органів місцевої влади.

Крім того членам комісій вдалося переконати понад 47,8 тис. суб’єктів господарювання підвищити зарплату своїм працівникам. Внаслідок цього бюджет отримав додаткових 85,5 млн. гривень.

Фахівці Міндоходів запевняють, що і надалі жорстко контролюватимуть дотримання роботодавцями норм виплати заробітної плати робітникам у розмірах, не менших ніж це передбачено законодавством.

До речі, багато платників податків саме через низький рівень заробітної плати не можуть претендувати на автоматичне відшкодування податку на додану вартість. Відповідно до критеріїв для ПДВ-автомату, середня зарплата має перевищувати мінімальний рівень не менш ніж у 2,5 раза. Однак для платників цей пункт неподоланний.

 Наприклад, лише за результатами опрацювання декларацій за червень 2013 року цьому критерію не відповідали майже 1,4 тис. платників з 1,8 тис., які подали заявки на відшкодування.

Опитування щодо діючого інструментарію надання пропозицій

Шановні платники податків!

Міністерство доходів і зборів України розпочало он-лайн опитування щодо діючих інструментів надання пропозицій по удосконаленню податкового законодавства та їх недоліків. Анкета із відповідними питаннями розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України у розділі «Опитування».

Пропонуємо долучитися до процесу удосконалення інструментарію надання пропозицій, що потребують законодавчого врегулювання, шляхом прийняття участі у зазначеному опитуванні.

Розроблено відеоінструкцію з самостійної генерації ключів підписувачем

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

Нашим центром створено інформаційний відеоматеріал щодо самостійної генерації ключів підписувачем за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК–1».

Даний відеоматеріал буде корисним для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності, які розглядають можливість отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД та відповідно до постанови КМУ від 28 жовтня 2004 року №1452 здійснюють генерацію особистих та відкритих ключів безпосередньо в установі.

Переглянути відеоматеріал можна тутhttp://www.youtube.com/watch?v=TXqhbBwU2tk

Офіційний інформаційний ресурс АЦСК ІДДhttp://www.acskidd.gov.ua

Розроблено відеоінструкцію з самостійної генерації ключів підписувачем

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

Нашим центром створено інформаційний відеоматеріал щодо самостійної генерації ключів підписувачем за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК–1».

Даний відеоматеріал буде корисним для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності, які розглядають можливість отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД та відповідно до постанови КМУ від 28 жовтня 2004 року №1452 здійснюють генерацію особистих та відкритих ключів безпосередньо в установі.

Переглянути відеоматеріал можна тутhttp://www.youtube.com/watch?v=TXqhbBwU2tk

Офіційний інформаційний ресурс АЦСК ІДДhttp://www.acskidd.gov.ua

Консультативна пошта з податку на прибуток

Платники податків у разі виникнення проблемних питань щодо адміністрування податку на прибуток можуть надсилати їх на електронні адреси rbolila@minrd.gov.ua, itrigub@minrd.gov.ua.

Перевірте правильність рахунків зі сплати податку на прибуток!

Міністерство доходів та зборів повідомляє, що платники податків, які сплатили помилково на старі рахунки авансові внески з податку на прибуток у січні 2013 року, можуть виправити  ситуацію та уникнути заборгованості перед бюджетом. Для цього необхідно подати до податкового органу за місцем реєстрації заяву про переведення сплаченої суми  зазначених внесків на нові коди Класифікації доходів бюджету, що призначені для сплати авансових внесків з податку на прибуток.

А саме,  Класифікацію доходів бюджету доповнено такими позиціями:

11023100

"Авансові внески з податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності”;  

11023200

"Авансові внески  з податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності”; 

11023300

"Авансові внески з  податку на прибуток підприємств, створених за участю іноземних інвесторів”;  

11023400

"Авансові внески  з податку на прибуток від казино, відеосалонів, гральних автоматів, концертно-видовищних заходів”;   

11023500

"Авансові внески з податку на прибуток  іноземних юридичних осіб”;

11023600

"Авансові внески з податку на прибуток банківських організацій, включаючи філіали аналогічних організацій, розташованих на території України”;

11023700

"Авансові внески з податку на прибуток страхових організацій, включаючи філіали аналогічних організацій, розташованих на території України”;

11023900

"Авансові внески з податку на прибуток організацій і підприємств споживчої кооперації, кооперативів та громадських об'єднань”;  

11024000

"Авансові внески  з податку на прибуток приватних підприємств”;  

11024100

"Авансові внески з  податку на прибуток  від інших платників податку на прибуток”;

11024600

"Авансові внески  з податку на прибуток фінансових установ, включаючи філіали аналогічних організацій, розташованих на території України

Зміни були внесені наказом Міністерства фінансів України від 17.01.2013 р. № 19 до Класифікації доходів бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 р. № 11.

Будьте уважні, нові реквізити бюджетних рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток розміщено на субсайтах органів ДПС, в засобах масової інформації, а також Центрах обслуговування платників.

Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Хто не є платником екологічного податку за транспортні засоби

Перелік об’єктів оподаткування екологічним податком з 1 вересня ц.р. доповнено новим – за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – екологічний податок за транспортні засоби).

Крім того, визначено перелік осіб, які звільняються від сплати екологічного податку.

Зокрема, особи, які придбавають на території України транспортні засоби, що в установленому порядку були вперше зареєстровані та/або перереєстровані до 1 вересня 2013 року, у власників транспортних засобів,

не є платниками податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

Тобто, у разі, якщо особою придбано транспортний засіб після

1 вересня 2013 року у особи, яка придбала цей транспортний засіб та в установленому порядку зареєструвала його в Україні до 1 вересня 2013 року, то екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів не сплачується.

Водночас, платниками екологічного податку за транспортні засоби є особи, які:

 ввозять на митну територію України транспортні засоби та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;

 здійснюють виробництво (виготовлення) транспортних засобів на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;

 придбавають транспортні засоби в осіб, які не є платниками цього податку згідно з підпунктом 240.6.1 Кодексу, а саме, у осіб які ввезли на митну територію України транспортні засоби, що належать дипломатичним представництвам або консульським установам іноземних держав, міжнародним організаціям, які користуються привілеями та імунітетом згідно із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, а також працівникам таких представництв, установ, організацій та членам їх сімей.

Суму узгодженого грошового зобов’язання можна сплатити шляхом пред'явлення для сплати фінансового казначейського векселя

Платник податку може сплачувати суми будь-яких узгоджених грошових зобов’язань, що сплачуються до Держбюджету, шляхом пред'явлення для сплати  фінансового казначейського векселя (не раніше настання строку платежу, визначеного у векселі).

Позитивну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, він доплачуватиме коштами.

Від’ємну різницю між сумою узгодженого податкового зобов’язання, яку платник бажає погасити векселем та сумою векселя, на підставі поданої ним відповідної заяви, він матиме право за бажанням  або отримати коштами, або отримати нові фінансові казначейські векселі.

При цьому, дата пред’явлення векселя до сплати може бути перенесена на будь-яку іншу дату, що настає за датою пред’явлення такого векселя до сплати, у межах календарного року, на який припадає дата сплати за векселем.

Право на бюджетне відшкодування суми ПДВ шляхом отримання фінансового казначейського векселя регламентовано Законом України від 04.07.2013р. №407-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо фінансових векселів».

Порядок видачі, обігу, обліку та сплати за фінансовими казначейськими векселями затверджується Кабінетом Міністрів України.

Просмотров: 773 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 29.03.2024, 15:41
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0