Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Апрель » 24 » Вопрос - ответ.
22:32
Вопрос - ответ.

1. Чи мають право суб'єкти господарювання застосовувати РРО, відсутні в Держреєстрі РРО?

 

Згідно п. 3 ст. 3 Закону № 265 суб'єкти підприємницької діяльності, що здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів і т. п.) при продажі товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування і послуг (далі - СПД), зобов'язані застосовувати РРО, які включені в Держреєстр РРО, з дотриманням встановленого порядку їх застосування.

Так, суб'єкти підприємницької діяльності при здійсненні розрахунків із споживачами не мають права застосовувати РРО, не внесені в Держреєстр РРО.

 

2. Чи мають право суб'єкти господарювання самостійно проводити ремонт РРО?

 

Згідно п. 14 ст. 3 Закону № 265 СПД зобов'язані вводити в експлуатацію, проводити технічне обслуговування, ремонтувати РРО через центри сервісного обслуговування в установленому порядку.

 

3. Який термін служби РРО?

 

Відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування і ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого постановою КМУ від 12.05.2004 р. № 601, термін служби - це термін, упродовж якого виробник (постачальник) гарантує працездатність РРО, у тому числі виробів комплектувань і його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам'яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів. Термін служби РРО встановлює виробник цієї продукції.

У випадку якщо виробником (постачальником) не встановлений термін служби (а це переважно торкається старих моделей касових апаратів), треба керуватися нормою терміну служби апарату відносно семирічного з моменту введення в експлуатацію, але не більше дев'яти років від дати випуску.

 

4. Яка передбачена відповідальність ЦСО (центру сервісного обслуговування) при проведенні перевірки контролюючими органами і встановленні факту внесення змін до програмного забезпечення належним чином опломбованого РРО?

 

Згідно ст. 24 Закону № 265 у разі встановлення контролюючими органами факту внесення не передбачених конструкторсько-технологічною і програмною документацією виробника змін в конструкцію або програмне забезпечення належним чином опломбованого РРО, до центру сервісного обслуговування, який здійснює технічне обслуговування і ремонт цього реєстратора, застосовується фінансова санкція у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

5. З якого періоду суб'єкт господарювання зобов'язаний надавати в органи податкової служби звітність про використання реєстраторів розрахункових операцій (рро) в електронному вигляді?

 

З 01 січня 2013 року для суб'єктів господарювання у виконання абзаців 2-4 п.7 ст.3 Закону  України від 6 липня 1995 року № 265/95 - ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» зі змінами і доповненнями стає обов'язковою щомісячна подача звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (рро) в органи податкової служби в електронному вигляді.

 

6. Якщо у касового апарату відсутня функція створення електронної звітності, що необхідно зробити для того, щоб формувати і передавати її в органи податкової служби?

 

У такому разі суб'єктові господарювання необхідно, або придбати  новий касовий апарат, що відповідає необхідним вимогам, або модернізувати вже наявний апарат спеціальним модемом, який дозволить формувати і передавати цю інформацію.

 

7. На даний момент чи є у продажу касові апарати зі вбудованим модемом?

 

На сьогодні в реалізації знаходиться п'ять моделей касових апаратів, які мають вбудований модем:

MINI - T 400 МЕ

MINI FP6

IKS 483 LT

IKS M500.03

IKS E260T

 

8. Яку відповідальність понесе суб'єкт господарювання за неподання звітності в електронному вигляді?

 

Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді згідно п. 9 ст. 17 Закону N 265  з 01 липня 2013 року передбачена у розмірі 10-ти неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян за кожен не поданий звіт (170 грн.)

 

Просмотров: 860 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 29.03.2024, 02:57
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0