Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2012 » Январь » 27 » Требования участников акции протеста 26.01.2012 в Киеве
12:20
Требования участников акции протеста 26.01.2012 в Киеве

Вимоги представників профспілок

та громадських організацій підприємництва регіонів України

Київ, Європейська площа, 26 січня

проект

Адміністрація Президента України

Верховна Рада України

 

Панове – тимчасові владоможці!

Два роки тому Податковий  майдан почався з кількох сотень підприємців на мітингу у Києві. Історія має звичку повторюватися.

 

В зв’язку з 181 позицією щодо оподаткування та 180 у сфері будівництва серед 183 країн світу у рейтингу умов ведення бізнесу вимагаємо:

 

1.1 повернути розробнику законопроект «Про внутрішню торгівлю» № 9443, у зв’язку з тим, що він підготовлений із порушенням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та суттєво порушує конституційні права малого підприємництва;

1.2 відмінити або вилучити з розгляду усі законодавчі акти, прийняті з порушенням чинної Конституції України, зокрема Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», Податковий кодекс України, Закон України про ринок земель, тощо,

1.3 невідкладно припинити порушення законодавства України щодо підприємців, котрі обрали для себе стару форму роботи у 2012 р. за спрощеною системою на базі  Указу Президента №727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва " та  Декрету "Про прибутковий податок з громадян ”, оскільки зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше, як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року.

1.4 Вилучити статтю 352 Митного кодексу України та положення Закону «Про гуманізацію (декриміналізацію)» у розрізі штрафних санкцій щодо вантажних перевізників, як такі, що  ведуть до втрати ринку операторами, будь - яких можливостей для нормального функціонування перевізниками (через непомірний розмір штрафних санкцій, конфіскацію товару, конфіскацію транспортних засобів, борги, банкрутство, як наслідок втрату засобів для існування); руйнують міжнародну систему автомобільних транспортних перевезень; порушують Міжнародні правила та конвенції у сфері вантажних перевезень.

1.5 Вилучити з розгляду законопроекти, що прикриваючись Євро 2012, ведуть до монополізації ринку таксо-перевезень в Україні.

1.6 Відмінити Закон України "Про захист персональних даних", як такий, що порушує права підприємців України на захист персональних даних.

1.7 Негайно розпочати процес спрощення загальної системи оподаткування та реальних кроків в напрямку прозорості та ефективності функціонування пенсійної системи.

1.8 Заміни процесу безглуздої бюрократизації бізнесу, нівелювання мінімальних здобутків електронного урядування, кадрових зачисток, розграбування останніх ліквідних активів держави пошуком та впровадженням технологій розвитку бізнесу та залучення капіталу.

Ми розуміємо, що ви з певних причин не в змозі адекватно реагувати на стан справ в малому та середньому підприємництві, у вас відсутнє розуміння особливого статусу самозайнятих осіб в умовах затяжної економічної кризи, ви не сприймаєте ринкових механізмів конкуренції та бажаєте надалі «знімати сливки» з структурно та технологічно занедбаної вітчизняної економіки.

Вам залишилось кілька місяців. І у вас є остання можливість зійти зі сцени вітчизняного політикуму самостійно, без сторонньої допомоги, зберігши хоч якесь власне лице.

Ми закликаємо вітчизняні об’єднання малого та середнього бізнесу, профспілки до спільного проведення загальноукраїнського підприємницького Віче, на якому підприємництво України запропонує свій шлях економічної відбудови рідної держави, вдруге після Податкового майдану виразно проявить свою чітку громадянську позицію.

 

Учасники мітингу протесту:

__________________________________________________________________

 

Просмотров: 771 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Natasaism  
0
почему бы и нет :)

Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 29.03.2024, 00:35
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0