Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Август » 11 » Який порядок надання податкової декларації для отримання довідки про доходи?
15:02
Який порядок надання податкової декларації для отримання довідки про доходи?

Який порядок надання податкової декларації для отримання довідки про доходи?

Податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пунктів 296.5 і 296.6 цієї статті. Уточнююча податкова декларація подається у порядку, встановленому цим Кодексом.

Платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до органу державної податкової служби податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов'язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Така податкова декларація складається з урахуванням норм пунктів 296.5 і 296.6 цієї статті та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов'язання.

Від сплати  яких  податків  звільняється  платник єдиного податку?

Згідно з положеннями статті 297 Податкового кодексу платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з таких податків і зборів:

-  податку на прибуток підприємств;

-  податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об'єкта оподаткування), що отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані згідно з цією главою;

-  податку на додану вартість з операцій з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, крім податку на додану вартість, що сплачується фізичними особами та юридичними особами, які обрали ставку єдиного податку, визначену підпунктом 1 підпункту 293.3.1 пункту 293.3 або підпунктом 1 підпункту 293.3.2 пункту 293.3 статті 293 цього Кодексу;

-  земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності;

-  збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

-  збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Чи сплачуються митні платежі платником єдиного податку у разі ввезення товарів на територію України?

Згідно з положеннями статті 297 Податкового кодексу нарахування, сплата та подання звітності з податків і зборів інших, ніж зазначені у пункті 297.1 цієї статті, здійснюються платниками єдиного податку в порядку, розмірах та у строки, встановлені цим Кодексом.

У разі ввезення товарів на митну територію України податки і збори та митні платежі сплачуються платником єдиного податку на загальних підставах відповідно до закону.

З початку року до бюджетів усіх рівнів надійшло 240,9 млрд. гривень.

За оперативними даними Міндоходів, за сім місяців поточного року до зведеного бюджету надійшло 240,9 млрд. грн. платежів. Порівняно з відповідним періодом минулого року бюджет отримав на 9,2 млрд. грн. більше.

До державного бюджету надійшло 189,1 млрд. грн., місцевих бюджетів – 51,8 млрд. гривень.

До загального фонду державного бюджету зібрано 180,8 млрд. грн. платежів, що на 8,1 млрд. грн. перевищує показник січня-липня 2012 року.

Адекватність темпів зростання платежів темпам росту економіки забезпечено завдяки заходам з детінізації економіки. Зокрема, темп росту платежів загального фонду державного бюджету, закріплених за податковими органами, у січні-липні 2013 року – 109,6 відс. при зменшенні виробництва промислової продукції за січень-червень на 5,3 відс., темп росту платежів, закріплених за митними органами, – 96,5 відс. при імпорті товарів у січні-липні – 87,2 відс., збільшення надходжень єдиного соціального внеску – на 6,7 відс. при зростанні фонду оплати праці у січні-червні 2013 року на 5 відсотків.

Платникам податків відшкодовано 33,5 млрд. грн., порівняно з аналогічним періодом 2012 року відшкодування податку збільшено на 24,2 відс.

Міндоходів провело інвентаризацію в українських портах

Співробітники Міністерства доходів і зборів знайшли в українських портах 553 контейнери, термін перебування яких під митним контролем був вичерпаний. При цьому у 34% таких контейнерів відбулося псування товарів, а 7% «прострочених» контейнерів Іллічівського морського торговельного порту взагалі не вдалося відкрити через їх застарілість.

Такими є результати інвентаризації, яка була проведена працівниками Міндоходів в Одеському та Іллічівському морських торговельних портах, Іллічівському рибному порту та морському торговельному порту «Южний».

Перевірка була проведена у період з 8 по 22 липня 2013 року та стосувалася контейнерів, що перебувають на територіях портів понад 90 днів. Метою інвентаризації було встановлення кількості «прострочених» контейнерів, з’ясування характеру вантажів та прискорення процедури вивезення контейнерів з території портів.

Фахівці Міністерства виявили, що більшість контейнерів, що перевищили терміни перебування в портах, надійшли з-за кордону, а їх одержувачі з невстановлених причин не займаються процедурою декларування.

У деяких випадках під час проведення оглядів були виявлені факти невідповідності найменування товарів та їх ваги. Це може свідчити про наміри власників товарів здійснити митне оформлення з порушенням законодавства і подальшу відмову від цих намірів.

За результатами інвентаризації було прийнято рішення вести чіткий облік часу перебування вантажів у морських портах та організувати їх своєчасну передачу на склад митного органу. Також прийнято рішення здійснити розпорядження товарами в разі, коли власник не звернувся за ними у встановлені строки. Мова йде про реалізацію, безоплатну передачу, переробку чи утилізацію таких вантажів.

Міндоходів також планує провести роботу з одержувачами вантажів з метою прискорення їх декларування та розглянути доцільність внесення змін до законодавства, які урегулюють перебування товарів на територіях портів.

Нагадаємо, інвентаризація товарів, що перебувають під митним контролем та зберігаються в зазначених українських портах, здійснювалася працівниками Міндоходів за дорученням Міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Починають діяти нові правила сплати податку на нерухомість

Президент України Віктор Янукович підписав Закон „Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості”, який на початку липня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні. 

Згідно із законом власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть податок за 2013 рік у наступному - 2014 році. Водночас до 31 грудня поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем реєстрації власника нерухомості.

Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.

Якщо ж площа нерухомості перевищуватиме зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.

Однак, наголошують фахівці Міндоходів, якщо об’єкти оподаткування використовуються власниками для одержання доходів, тобто надаються в оренду, лізинг або використовуються у підприємницькій діяльності, пільга на них не діє.

Ставки податку будуть диференційовані.

Для власників:

- квартир - не більше 1 відсотка мінімальної заробітної плати (м.з.п), житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, у разі перевищення ставка становитиме 2,7 %;

- будинків - не більше 1 відсотка м.з.п., житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %;

- квартир та будинків ­– 1 відсоток м.з.п., житлова площа яких не перевищує 740 кв. метрів, у разі перевищення – 2,7 %.

Для юридичних осіб також продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з „1 лютого” до „20 лютого”.

Фізичні особи повідомлення про сплату податку отримуватимуть до 1 липня.

Нагадуємо, що громадяни, які вже сплатили податок у поточному році можуть повернути сплачені кошти. Для цього їм потрібно звернутися із заявою до податкової інспекції (територіальних органів Міндоходів).

Разом з цим, сплачені кошти в поточному році за згодою платника можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

9 серпня - подання декларації платника єдиного податку фізичної особи-підприємця

Платники єдиного податку – фізичні особи–підприємці, віднесені до третьої та п’ятої груп, податкову декларацію за І півріччя 2013 року мають подати не пізніше 9 серпня.

Нагадуємо, платники, які звітують за квартал чи за півріччя подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Платник податку зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. Тобто, останнім днем сплати суми податкового зобов’язання, зазначеної у податковій декларації буде – 19 серпня 2013 року.

Відповідна норма передбачена статтями 49, 57 Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями).

Продовжено підтримку програмного забезпечення «ДПС Захист звітності»

Продовжено технічну підтримку та надання у користування програмного забезпечення «ДПС Захист Звітності»

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

До завершення розробки та впровадження нового програмного забезпечення для підписання та подання звітності до органів Міндоходів продовжено технічну підтримку та надання у користування програмного забезпечення «ДПС Захист Звітності».

Для накладення електронного цифрового підпису на електронну звітність та подання її до контролюючих органів також пропонуємо використовувати більш зручне безкоштовне програмне забезпечення або електронні сервіси компаній, які сприяють поліпшенню процесу подання звітності, впровадженню електронних сервісів та розвитку електронного документообігу.

Переглянути перелік доступного програмного забезпечення можна за цим посиланням (http://acskidd.gov.ua/program_obespech).

Розроблено відеоінструкцію з самостійної генерації ключів підписувачем

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

Нашим центром створено інформаційний відеоматеріал щодо самостійної генерації ключів підписувачем за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК–1».

Даний відеоматеріал буде корисним для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності, які розглядають можливість отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД та відповідно до постанови КМУ від 28 жовтня 2004 року №1452 здійснюють генерацію особистих та відкритих ключів безпосередньо в установі.

Переглянути відеоматеріал можна тут http://www.youtube.com/watch?v=TXqhbBwU2tk

Офіційний інформаційний ресурс АЦСК ІДД http://www.acskidd.gov.ua

Замінено сертифікат центрального шлюзу приймання електронної звітності

У зв’язку з утворенням Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України замінено сертифікат центрального шлюзу приймання електронної звітності Міністерства доходів і зборів України.

Платникам, які використовують видані Акредитованим центром сертифікації при Міндоходів (та іншими АЦСК у відповідності до формату) електронні цифрові підписи та програмне забезпечення, для шифрування електронної звітності на центр обробки електронної звітності Міндоходів необхідно використовувати технологічний сертифікат «MINRD_otr.cer», який розміщено за посиланням http://minrd.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro-ele/edina-adresa/

Просмотров: 1310 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Суббота, 27.04.2024, 03:00
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0