Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2012 » Ноябрь » 29 » Голові союзу підприємців «Ніка»
19:09
Голові союзу підприємців «Ніка»

 

 

                                                                           Голові союзу підприємців «Ніка»

                                                                           Кривенко Л.О.

 

 

Шановна Лідіє Олександрівно!

 

 

         У газеті «МИГ» від 22.11.2012 №47 опубліковано інтерв’ю під назвою: «Мелких бизнесменов у нас хотят уничтожить как класс…», у якому Ви висловлюєте думку про те, що нібито «принятый Налоговый кодекс по сути направлен против мелкого бизнеса. В первую очередь это касается ужесточения до абсурдных размеров штрафных санкций при малейших нарушениях, а также предоставления практически неограниченной свободы действий контролирующим органам - налоговикам»…, а також говорите про те, що нічого не робиться для реального розвитку підприємництва.

У зв’язку з викладеним, ДПС у Запорізькій області пропонує Вам конкретизувати, які статті Податкового кодексу, на Ваш погляд, спрямовані на «уничтожение» малого бізнесу та  надати  Ваші конкретні пропозиції з цих питань. 

         Разом з тим, сьогодні, як ніколи, держава прикладає максимум зусиль для розвитку середнього та малого бізнесу.  Ми стоїмо на шляху глобальних реформ, які розпочались з прийняття Податкового кодексу України.

         Перш за все, у порівнянні з раніше діючим податковим законодавством значно зменшилась кількість загальнодержавних податків і зборів - з 29 до 18, місцевих - з 14 до 5.

Тільки за останній  рік сформований блок першочергових законодавчих ініціатив, направлених на лібералізацію податкового законодавства. Зокрема,  з 01.01.2012 було врегульовано питання стосовно спрощеної системи оподаткування, платники податків розділені на групи єдинників для більш доступного до кожного платника способу оподаткування. А останні зміни, внесені законами України, дають можливість переходити з однієї групи платників єдиного податку на іншу. Крім того,  введено мораторій на застосування фінансових санкцій до „спрощенців” за помилки, які протягом 2012 року будуть допущені при заповненні податкових декларацій та книги ведення доходів та витрат.

До речі, станом на 01.01.2012 року на обліку в податкових інспекціях області знаходилось 40138 платників єдиного податку, а станом на 1 листопада 2012 року їхня кількість зросла до 44702 СПД.

         Ще один факт на який слід звернути увагу це те, що протягом 2011-2012 року на ринках міст та районів області, з боку податкових органів, не відбулось жодної фактичної перевірки (окрім тих, які проводились за скаргами громадян), оскільки діяв мораторій. Вважаємо це важливим кроком держави назустріч малому бізнесу.

         Не менш важливим аспектом у налагодженні партнерських взаємостосунків між податківцями та бізнесом є те, що протягом  2011 та 2012 років податківці були на постійному зв’язку з представниками бізнесу, організовували виїзди на ринки, зустрічались з приватними підприємцями, приймали пропозиції та надавали відповіді на запитання, які виникали у підприємців. Організовувались та продовжують організовуватись семінари для платників, на яких роз’яснюються питання оподаткування (у січні-жовтні п.р. фахівцями податкової служби регіону проведено 825 семінарів).

Сьогодні в регіоні завершена робота із створення сервісних центрів з обслуговування платників податків. У кожному районі міста Запоріжжя і області працюють 27 таких центрів з єдиними стандартами податкового сервісу і широким переліком послуг. З травня поточного року у м. Запоріжжі працює центр сертифікації ключів цифрового підпису і надання інших інформаційних послуг. ДПС України ведеться робота щодо запровадження таких електронних сервісів, як: «електронний кабінет» та «податковий асистент». Є всі підстави стверджувати, що податкова служба перетворилася в державну структуру, виконуючи, перш за все, сервісні функції саме для сумлінних платників податків.

В області постійно проводяться засідання «круглих столів», громадської ради, зустрічі з представниками громадських організацій, ринків за моєю безпосередньою участю та начальників податкових інспекцій, які проходять в режимі конструктивного діалогу.

Реалізація нової податкової політики матиме активне продовження у наступних роках, а взаємостосунки із бізнесом переходитимуть на якісний і комфортний рівень, які знайдуть відображення у Програмі лібералізації державної податкової політики на 2013-2014 роки, яка розробляється ДПС України. Нині в рамках масштабної кампанії податкова служба області проводить  збір пропозицій від платників податків щодо поліпшення роботи й умов діяльності бізнесу.

З цією метою пропонуємо Вам, шановна Лідіє Олександрівно, надати свої обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи органів ДПС. Їх можна залишити в податковій інспекції - у спеціально встановленій  "скриньці" або відправити на електронні адреси ДПС України: taxservice@sts.gov.ua, яка розміщена на веб-порталі ДПС України, у банері "Пропозиції до програми лібералізації державної податкової політики" та ДПС у Запорізькій області: ezmі@dpa-zp.gov.ua.

Державна податкова служба області готова і в подальшому поглиблювати з Вами партнерські стосунки, разом вирішувати важливі питання, які стосуються оподаткування малого та середнього бізнесу на спільних засіданнях «круглих столів», координаційних радах та зустрічах з представниками підприємницьких кіл.

 

 

 

З  повагою,

Голова                                                                                               О.Ю. Тімарцев

Просмотров: 865 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 19.04.2024, 21:22
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0