Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Март » 12 » ДПС у Запорізькій області інформує
22:44
ДПС у Запорізькій області інформує

ДПС у Запорізькій області інформує

 

 

14 березня 2013 року закінчується строк сплати авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб підприємцями

 

 

Авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються підприємцем самостійно. Їх розмір має бути не менше 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік.

Нагадаємо, за результатами календарного року фізичні особи – підприємці, які обрали загальну систему оподаткування, подають до органу державної податкової служби податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси. Декларація подається у строки, встановлені для річного звітного податкового періоду – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного  (податкового) року.  В декларації підприємці також зазначають авансові платежі з податку на доходи.

  Підприємці сплачують до бюджету по 25 відсотків щокварталу у терміни до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада (п.177.5 ст. 177 Податкового кодексу України).

У разі якщо платник податків не сплачує суми самостійно визначеного грошового зобов’язання протягом встановлених строків, такий платник податків несе відповідальність у вигляді штрафу, а саме:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, штраф сплачується у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу (ст. 126 розд. ІІ  ПКУ).

 

 

Користуйтеся довідкою про доходи для заповнення декларації

 

Фізична особа для того, щоб отримати відомості про себе із Державного реєстру, звертається особисто або через уповноважену особу до органу державної податкової служби. Це можна зробити за своїм місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Органи ДПС за заявою фізичної особи, яка зареєстрована в Державному реєстрі, зобов’язані надати наявні в Державному реєстрі відомості щодо доходів фізичної особи за період не раніше, ніж з 1-го кварталу 1998 року. Відомості із Державного реєстру надаються протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи.

Фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням відомостей із Державного реєстру до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі відомостей може бути продовжено до десяти робочих днів.

Якщо Вам необхідна інформація про доходи фізичних осіб за період до 1998 року, то у зв’язку з відсутністю зазначених даних в органах ДПС, можна звернутися до податкового агента (юридичної особи або фізичної особи – підприємця), який виплачував доходи фізичним особам, а у разі його ліквідації - до державного архіву області (міста).

Нагадаємо, до інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб:

джерела отримання доходів;

об’єкти оподаткування;

сума нарахованих та/або отриманих доходів;

сума нарахованих та/або сплачених податків;

інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків.

Порядок отримання відомостей із Державного реєстру фізичних осіб – платників податків визначено розділом Х Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.11.2012 № 1147.

 

 

Про туристичний збір

 

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі).

Згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради справляння туристичного збору може здійснюватися такими податковими агентами:

- адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;

- квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

-   юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.     

Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до органу державної податкової служби за своїм місцем реєстрації декларацію по туристичному збору.

Якщо ж податковий агент має підрозділ без статусу юридичної особи і надає такі послуги не за місцем реєстрації цього податкового агента, то зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як податкового агента туристичного збору в органі державної податкової служби за місцезнаходженням підрозділу.

 

Питання туристичного збору висвітлене в ст. 268 р. ХІІ Податкового кодексу України.

 

 

 

При ввезенні автомобіля на митну територію України власник повинен пред`явити сертифікат відповідності

 

При переїзді на постійне місце проживання в Україну власник автомобіля (фізична особа) повинен письмово задекларувати ввезення такого ТЗ та провести його митне оформлення. При цьому сплачується ввізне мито за повними ставками Митного тарифу України, акцизний податок і податок на додану вартість.

Транспортні засоби підлягають також обов’язковій сертифікації. Документом, що засвідчує відповідність ТЗ вимогам технічних регламентів та національних стандартів, є сертифікат або інший документ про підтвердження відповідності. Він вказує, якому саме рівню екологічних норм відповідає за конструкцією автомобіль ("ЄВРО-2" - "ЄВРО-6" або іншому рівню). Позначення рівня екологічних норм вноситься до свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Зазначені сертифікати подаються митним органам під час митного оформлення автомобіля та уповноваженим органам під час його державної реєстрації в Україні. 

Особливості митного оформлення товарів, що ввозяться громадянами на митну територію України для вільного обігу регулюються положеннями  ст. 377 Митного кодексу України.

 

 

 

20 березня закінчується строк сплати авансових внесків платниками єдиного

податку І та ІІ груп

 

 

Авансові внески для фізичних осіб–підприємців - платників єдиного податку першої і другої груп нараховуються органами державної податкової служби. Підставою для нарахування авансових внесків таким платникам єдиного податку є заява платника щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заява щодо періоду щорічної відпустки та/або заява щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно)поточного місяця. Тобто, строк сплати авансових внесків платниками єдиного податку І та ІІ груп за березень 2013 року закінчується 20 березня. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси такого платника.

Платники єдиного податку цих груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 Податкового кодексу України).

 

 

 

Просмотров: 922 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вторник, 23.04.2024, 09:52
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0