Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Февраль » 28 » Яким нормативним документом передбачено подання електронної копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків?
15:50
Яким нормативним документом передбачено подання електронної копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків?

Яким нормативним документом передбачено подання електронної копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків?

Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних, якими встановлюються критерії щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в РРО для різних сфер застосування та вимоги до модемів, за допомогою яких РРО передаватимуть дані в електронній формі дротовими або бездротовими каналами зв’язку, затверджені наказом Мінфіну від 08.10.2012 р. № 1057, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 17.10.2012 р. за №1743/22055. Наказ набрав чинності з 5 листопада 2012 року.

Яким чином буде передаватися електронна стрічка до податкової?

Для того, щоб передавати електронну стрічку, необхідно або замінити старий касовий апарат більш сучасним, або використовувати наявний касовий апарат, обладнавши його спеціальним модемом.

Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

Модем (окремий або у складі реєстратора розрахункових операцій пристрій), призначений для передачі копії сформованих реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі по дротових або бездротових каналах зв'язку, до складу якого входить пам'ять для тимчасового зберігання цих копій.

Де можна детальніше дізнатися про моделі касових апаратів, які обладнані спеціальним модемом для передачі фіскальних звітних чеків?

Таку інформацію можна отримати в центрах сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, які безпосередньо займаються їх продажем та обслуговуванням.

Використовувати РРО ми почали не так давно. Який алгоритм надання звітності РРО передбачено в новому році?

Починаючи з 1 січня 2013 року, суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні будуть: - створювати реєстраторами розрахункових операцій контрольні стрічки в електронному вигляді; - забезпечувати неможливість спотворення або знищення даних про проведені розрахункові операції, копій розрахункових документів, які на ній містяться; - забезпечувати можливість ідентифікації зазначеного реєстратора на такій стрічці; - подавати до органів державної податкової служби інформацію дротовими або бездротовими каналами зв’язку.Електронна контрольна стрічка повинна буде містити електронні копії всіх фіскальних чеків і Z-звітів.Суб'єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам'яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам'яті модемів, які до них приєднанні.Суб'єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних в готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам'яті.



Чи передбачена відповідальність, якщо не використовувати нові касові апарати?

З липня 2013 року набирає чинності п. 9 ст. 17 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг». Відповідно до нього до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподачу органам державної податкової служби в електронному вигляді звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, за рішеннями відповідних органів державної податкової служби застосовуються штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).


Просмотров: 818 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Четверг, 25.04.2024, 23:10
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0