Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2012 » Март » 31 » Відкритий лист Асамблеї ГО МСБУ щодо ситуації на українській митниці
17:36
Відкритий лист Асамблеї ГО МСБУ щодо ситуації на українській митниці

Відкритий лист

Асамблеї ГО МСБУ

щодо ситуації на українській митниці

Президенту України

Прем’єр-міністру України

Голові Держмитслужби України

Влада нашої країни в черговий раз демонструє, яким способом задовольнятиме власні популістські, не підкріплені реальним економічним розвитком обіцянки: закривання шлагбаумів і підняття тарифів – єдиний метод, який опанували новоявлені реформатори.

Якщо до цього додати апетити адміністраторів шлагбауму, які ніколи не зникали – тиск на бізнес переростає будь-які мислимі межі. Вже два тижні митну систему держави лихоманить. Повністю ігноруються правила СОТ і Кіотської конвенції: розмитнення вантажів як і сума митних платежів вирішується кожен раз в ручному режимі. Чого лише варта ідея визначати митну вартість, виходячи із загальної маси товару. В результаті вся система міжнародних ділових контактів постачальників необхідної Україні сировини та готової продукції, принесена в жертву короткочасній політичній вигоді «реформаторів», для яких передвиборчі гасла про поліпшення інвестиційного клімату та спрощення державного регулювання економіки забуті як поганий сон. Тимчасовий ілюзорний ріст платежів в бюджет на задоволення політичних амбіцій та зрослих апетитів чиновників досить швидко обернеться різким падінням товарообороту і, відповідно, фінансових потоків. Не потрібно утримувати цілу армію аналітиків та псевдо реформаторів, щоб зрозуміти, що влада не лише з’їдає ресурси економіки, але також запускає свою руку в кишеню кожного українця, оскільки бізнес змушений буде підняти ціни на товари, які пройдуть «сім кіл митного пекла». Окрім того нас чекає різке зменшення якісної продукції на ринку, оскільки ціна на якісний товар знову зросте.

Як особливий цинізм розцінюємо спроби окремих керівників фіскальних органів протиставити між собою фінансово незалежних від бюджету малих та середніх підприємців, і соціально незахищені верстви населення, пенсіонерів та бюджетників. Не нищенням національного бізнесу, а спрощенням умов його ведення і, як наслідок, економічним розвитком вдасться поліпшити забезпечення соціально незахищених верств населення. Ми впевнені, що ці аксіоми є зрозумілими навіть сьогоднішнім керівникам держави, але бажання будь-що отримати політичні дивіденди перед черговими виборами при бездарному керуванні економікою є «завданням номер один».

Ми вимагаємо у керівництва держави негайно втрутитись та змінити ситуацію, яка склалась на митних постах української митниці, відкликавши усні вказівки про негайне збільшення «в рази» митних платежів, розблокувавши таким чином «штучні» перешкоди для роботи підприємців всієї України.

Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу України

Просмотров: 794 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Четверг, 28.03.2024, 21:41
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0