Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Август » 20 » Протягом 7 місяців 2013 року Міндоходів викрило порушень митного законодавства на 428,8 млн. гривень
18:47
Протягом 7 місяців 2013 року Міндоходів викрило порушень митного законодавства на 428,8 млн. гривень

Протягом 7 місяців 2013 року Міндоходів викрило порушень митного законодавства на 428,8 млн. гривень

Протягом січня-липня 2013 року в рамках захисту економічних інтересів України територіальними органами Міндоходів було заведено більше 14 тисяч справ про порушення митних правил на суму понад 428,8 млн. гривень.

Зокрема, найпоширенішими є випадки незаконного переміщення через митний кордон продовольчих товарів (більше 3,8 тисяч випадків) і промислових товарів (більше 3,3 тисяч випадків). Сума таких порушень склала понад 22,05 та 118,76 млн. гривень відповідно.

Також органами Міндоходів було виявлено 353 порушення при переміщенні через кордон транспортних засобів та 382 порушення при переміщенні валюти. Загальна сума цих порушень склала 25,84 млн. та 46,27 млн. гривень.

Упродовж 7 місяців 2013 року українськими судами були прийняті рішення про конфіскацію безпосередніх предметів митних правопорушень на суму понад 126 млн. гривень. Також накладено штрафів на суму понад 86 млн. гривень.

Зокрема, 10 липня 2013 року в зоні діяльності митного поста «Ягодин» Ягодинської митниці Міндоходів було встановлено факт переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару «жіноче взуття, текстильні вироби та галантерейні вироби» загальною вартістю понад 762,5 тис. гривень.

За цим фактом було складено протокол про порушення митних правил у відношенні громадянина України за ознаками правопорушення, передбаченого ч.І ст.485 МК України («Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю»).

27 липня 2013 року на митному посту «Сімферополь-аеропорт» Кримської митниці Міндоходів серед особистих речей громадянина Російської Федерації, який відлітав з України до РФ авіарейсом «Сімферополь – Москва», було виявлено 5 книг, серед яких, зокрема: «Історія живописи» у чотирьох томах (1912-1914 коки), та «Історія живописи въ XIX въкъ», том III (1901 року).

За цим фактом за ознаками правопорушення, передбаченого ст.471 МК України («Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю»), було складено відповідний протокол. Книги були тимчасово вилучені Кримською митницею як безпосередні предмети порушення митних правил.

Акцизні марки нового зразка захистять громадян від фальсифікату та підробок

З 1 вересня 2013 року усі алкогольні напої та тютюнові вироби будуть маркуватися акцизними марками нового зразка, що забезпечить більш дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції.

Зокрема, марки акцизного податку нового зразка відрізняються графічним дизайном та кольоровою гамою. Кожна марка має графічний захисний елемент, якій містить інформацію в закодованому вигляді. Цей захисний елемент не може бути відтворений шляхом сканування, копіювання та друку. Марки акцизного податку для алкогольних напоїв містять не менше чотирьох фонових сіток, для тютюнових виробів – не менше трьох. У зв’язку із посиленням системи захисту нових зразків марок акцизного податку їх вартість зросла: на алкогольні напої - до 0,27 грн. за 1 шт., тютюнові вироби - 0,142 грн. за 1 шт.

При цьому геометричні розміри марок акцизного податку нового зразка (довжина, ширина, товщина) порівняно з марками попереднього зразка не змінено, що не призведе до понесення додаткових витрат виробниками та імпортерами, оскільки немає необхідності у проведенні тестування нових марок акцизного податку на виробництвах та переобладнанні ліній розливу. Таким чином, обґрунтованим є збільшення вартості однієї пляшки алкогольного напою на 0,167 грн., однієї пачки тютюнових виробів - на 0,087 грн.

Нагадаємо, розмір плати за марки акцизного податку з 2008 року не збільшувався. При цьому мінімальна ціна на горілку у 2008 році становила 14 грн., в 2013 році – 30,1 грн., що більше, ніж у 2,2 раза. Середня ціна сигарет з фільтром у 2012 році становила 9,43 грн., що порівняно з 2008 роком у 2,8 раза більше (3,34 гривень).

За оцінками фахівців Міндоходів, посилення захисту нових марок акцизного податку є цілком виправданим, оскільки діюча система маркування марками акцизного податку не відповідає сучасним вимогам і потребує суттєвих змін, що підтверджується негативною динамікою обсягів реалізації діючих акцизних марок та свідчить про нарощування тіньового обігу підакцизної продукції.

Як повідомлялося раніше, акцизна марка нового зразка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 03.07.2013 № 474 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010р. № 1251 і від 13 березня 2013р. № 188”.

У серпні звіт про суми нарахованого єдиного внеску потрібно подавати до Пенсійного фонду

Процедури адміністрування щодо прийняття та оброблення звіту про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та обліку сплати страхових коштів у картках особових рахунків платників у серпні здійснюватиме Пенсійний фонд України. Таке рішення прийнято для створення сприятливих умов для платників єдиного внеску та уникнення соціальної напруги щодо здійснення пенсійних виплат за серпень.

Відповідно до положень пункту 3 Прикінцевих положень Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” від 4 липня 2013 №406-VII сьогодні розглядається питання щодо подовження виконання зазначених функцій Пенсійним фондом України до 31 серпня 2013 року.

З огляду на це у серпні поточного року звіти про суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування потрібно як і раніше надсилати до Пенсійного фонду. Нагадуємо, що подати звіт необхідно не пізніше 20 серпня.

Також повідомляємо, що на веб-порталі Міндоходів розміщено для обговорення проекти наказів Міністерства доходів і зборів України „Про Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та „Про затвердження Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/107422.html та http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/107420.html відповідно).

Зауваження та пропозиції до змісту регуляторних актів приймаються у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації оголошень за адресами: Міністерство доходів і зборів України, 04655 МПС, м.Київ-53, Львівська площа, буд. 8, e-mail: idanilov@minrd.gov.ua.

Нагадуємо, що функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на Міндоходів покладено Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 „Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади”.

Порушники трудового законодавства сплатять до бюджету 217 млн. гривень

Більше 93% суб’єктів господарювання, перевірених Міндоходів, допускають порушення трудового законодавства по відношенню до своїх працівників.

Найпоширенішими порушеннями тривалий час залишаються «тіньові» зарплати та нелегальне використання праці співробітників. За результатами перевірок порушникам донараховано 217 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

У Міндоходів підкреслюють, що несумлінні роботодавці найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, самим працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляють людей можливості захисту своїх прав та не дають змоги напрацювати стаж, необхідний в майбутньому для призначення пенсійних виплат.

Також виявлено понад 49 тис. найманців, які працювали взагалі без укладання трудових відносин з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету 8,8 млн. грн. податку.

Додаткових 10 млн. грн. надійшло до бюджету і від громадян, які працювали самостійно без дозвільних документів. Після співбесід з фахівцями Міндоходів за 7 місяців поточного року понад 25 тис. таких осіб офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили належну суму податку.

Загалом за 7 місяців 2013 року до бюджету надійшло 40,6 млрд. грн. податку на доходи фізичних осіб. Це на 2,7 млрд. грн. перевищує показник відповідного періоду минулого року.

Підприємці-спрощенці вдвічі збільшили сплату єдиного податку

За сім місяців поточного року фізичні особи-підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету понад 2,8 млрд. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 53,3 відсотка. За січень-липень 2012 року бюджет отримав 1,8 млрд. гривень

Фахівці Міндоходів відзначають, що така позитивна динаміка росту бюджетних надходжень стала можливою завдяки спрощенню умов ведення бізнесу для фізичних осіб-підприємців, зокрема, їх розбивці на групи, що дало можливість більшій кількості підприємців працювати за цієї моделлю.

Як наслідок, лише протягом цього року кількість працюючих у 3 групі зросла на 56 тис. осіб. Якщо на 1 січня поточного року їх кількість становила 222 тис. осіб, та вже на 1 липня – 278 тис. платників.

Як і раніше, найчисленнішою та найпопулярнішою групою залишається друга. Вона нараховує 692 тис. осіб, що становить понад 55% від загальної кількості спрощенців. Нагадаємо, підприємці, що працюють у 2-ій групі, з 2013 року мають можливість подавати звітність раз на рік, а не щоквартально.

Введення з IV кварталу минулого року 5-ї групи платників єдиного податку з обсягом доходу до 20 млн. грн. збільшила кількість спрощенців на 236 осіб. Саме така кількість фізосіб-підприємців сьогодні працюють у цій групі. З 2013 року для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно.

Загалом у поточному році спрощену систему оподаткування обрали понад 1,2 млн. фізичних осіб-підприємців. Порівняно з минулим роком їх кількість зросла майже на 90 тис. осіб.

Опитування щодо діючого інструментарію надання пропозицій

Шановні платники податків!

Міністерство доходів і зборів України розпочало он-лайн опитування щодо діючих інструментів надання пропозицій по удосконаленню податкового законодавства та їх недоліків. Анкета із відповідними питаннями розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України у розділі «Опитування».

Пропонуємо долучитися до процесу удосконалення інструментарію надання пропозицій, що потребують законодавчого врегулювання, шляхом прийняття участі у зазначеному опитуванні.

Продовжено підтримку програмного забезпечення «ДПС Захист звітності»

Продовжено технічну підтримку та надання у користування програмного забезпечення «ДПС Захист Звітності»

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

До завершення розробки та впровадження нового програмного забезпечення для підписання та подання звітності до органів Міндоходів продовжено технічну підтримку та надання у користування програмного забезпечення «ДПС Захист Звітності».

Для накладення електронного цифрового підпису на електронну звітність та подання її до контролюючих органів також пропонуємо використовувати більш зручне безкоштовне програмне забезпечення або електронні сервіси компаній, які сприяють поліпшенню процесу подання звітності, впровадженню електронних сервісів та розвитку електронного документообігу.

Переглянути перелік доступного програмного забезпечення можна за цим посиланням (http://acskidd.gov.ua/program_obespech).

Розроблено відеоінструкцію з самостійної генерації ключів підписувачем

Шановні клієнти АЦСК ІДД!

Нашим центром створено інформаційний відеоматеріал щодо самостійної генерації ключів підписувачем за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису – «ІІТ Користувач ЦСК–1».

Даний відеоматеріал буде корисним для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної форми власності, які розглядають можливість отримання послуг електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД та відповідно до постанови КМУ від 28 жовтня 2004 року №1452 здійснюють генерацію особистих та відкритих ключів безпосередньо в установі.

Переглянути відеоматеріал можна тут http://www.youtube.com/watch?v=TXqhbBwU2tk

Офіційний інформаційний ресурс АЦСК ІДД http://www.acskidd.gov.ua

Замінено сертифікат центрального шлюзу приймання електронної звітності

У зв’язку з утворенням Міністерства доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України замінено сертифікат центрального шлюзу приймання електронної звітності Міністерства доходів і зборів України.

Платникам, які використовують видані Акредитованим центром сертифікації при Міндоходів (та іншими АЦСК у відповідності до формату) електронні цифрові підписи та програмне забезпечення, для шифрування електронної звітності на центр обробки електронної звітності Міндоходів необхідно використовувати технологічний сертифікат «MINRD_otr.cer», який розміщено за посиланням http://minrd.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro-ele/edina-adresa/.

Найбільшим попитом ключі цифрового підпису користуються у представників малого та середнього бізнесу

Протягом поточного року центром сертифікації ключів Міндоходів, видано 508,5 тис. електронних підписів. Їхніми власниками стали 350,4 тис. платників.

За статистикою Міндоходів, найактивнішими користувачами послуг центру залишаються фізичні особи. За січень-липень поточного року за цифровим підписом звернулися 276,1 тис. платників цієї категорії, які отримали 321,8 тис. безкоштовних посилених сертифікатів.

Серед юридичних осіб клієнтами центру за цей період стали 74,3 тис. осіб, які замовили 186,7 тис. ключів.

Загалом на обслуговуванні в акредитованому Центрі сертифікації ключів перебуває 768,6 тис. електронних підписів.

На думку аналітиків Міндоходів, зростанню затребуваності державних сервісів у галузі електронного документообігу сприяють розгалужена інфраструктура обслуговування та безкоштовність всіх надаваних послуг. В Україні підприємцям вільно надаються програмне забезпечення (включаючи регулярні оновлення та технічну підтримку), консультації фахівців та власне ключі електронного підпису.

Крім того, стимулювало інтерес платників і розширення можливостей цього сервісу. Нагадаємо, ключі електронного цифрового підпису, видані Міндоходів, дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів міністерства, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду.

Також електронне звітування з ключами цифрового підпису має низку інших переваг: цілодобове прийняття звітності, захищеність інформації тощо. Як відзначають фахівці Міндоходів, безконтактне звітування обирають все більше платників таких бюджетоформуючих податків як ПДВ, податок на прибуток та акцизний податок.

Так, зокрема 98% звітності з податку на додану вартість надсилається платниками засобами телекомунікаційного зв’язку. Загалом, за сім місяців поточного року через централізовану систему опрацьовано понад 55 млн. документів, надісланих платниками в електронному вигляді.

На сьогодні в Україні діє 104 пункти реєстрації, де платники можуть безкоштовно отримати посилені сертифікати та ключі електронного цифрового підпису. 

Просмотров: 1100 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Четверг, 25.04.2024, 19:40
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0