Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2012 » Январь » 16 » Продовження боротьби проти прийняття законопроекту "Про внутрішню торгівлю"
13:36
Продовження боротьби проти прийняття законопроекту "Про внутрішню торгівлю"

Вих. №  3  від 16.01.2012 р.

Першому віце-прем'єр-міністру України

Клюєву А.П.

Про оприлюднення законопроекту

«Про внутрішню торгівлю»

 

Шановний Андріє Петровичу!

 

Як нам стало відомо з повідомлення прес-служби Мінекономрозвитку, розміщеному на офіційному сайті Мінекономрозвитку 11.01.2012 об 09:11, протягом найближчого місяця проект закону «Про внутрішню торгівлю» доопрацьовуватиме спеціально створена робоча група до якої, крім представників органів виконавчої влади, увійшли представники двадцяти бізнесових організацій.

Нагадуємо Вам, що згідно статті 38 Конституції України громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами.

Механізм реалізації зазначеного права щодо участі громадян в управлінні державними справами при формуванні та здійсненні державної політики у сфері господарської діяльності визначений Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Згідно статті 4 зазначеного Закону України, одним із основних принципів державної регуляторної політики є принцип прозорості та врахування громадської думки, під яким розуміється відкритість для фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань дій регуляторних органів на всіх етапах їх регуляторної діяльності, обов’язковий розгляд регуляторними органами ініціатив, зауважень та пропозицій, наданих у встановленому законом порядку фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями.

Включення Вами до складу робочої групи крім представників органів виконавчої влади, представників двадцяти бізнесових організацій не сприймаємо за спосіб реалізації принципу прозорості та врахування громадської думки. Наша точка зору базується на наступних аргументах: по-перше, принцип прозорості та врахування громадської думки передбачає відкритість регуляторних органів для всіх фізичних та юридичних осіб та об’єднань, а не тільки для обраних осіб; по-друге, перелік «двадцяти бізнесових організацій» визначений не прозоро, до нього чомусь не було включено МСП «Ніка», яка 20.06.2011 надала зауваження та пропозиції до законопроекту «Про внутрішню торгівлю» та до цих пір не отримала відповіді від Мінекономрозвитку.

На підставі зазначеного вище, керуючись статтею 38 Конституції України; статтями 4, 5, 6, 9, 13, 18, 20, 41 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Законом України «Про звернення громадян»

ВИМАГАЄМО:

1. Оприлюднити законопроект «Про внутрішню торгівлю» після його доопрацьовання спеціально створеною робочою групою до якої, крім представників органів виконавчої влади, увійшли представники двадцяти бізнесових організацій, з метою одержання зауважень і пропозицій від стейкхолдерів, які не увійшли до двадцятки обраних владою.

2. Про прийняте рішення повідомити МСП «Ніка» протягом п’ятнадцяти календарних днів з дня отримання цього листа.

 

З повагою,

Голова  правління                                                                Л.О. Кривенко

Просмотров: 978 | Добавил: Jurist | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Четверг, 28.03.2024, 20:45
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0