Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Февраль » 11 » Про вади правотворчості у діяльності Уряду України і неприйнятність урядового проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю»
14:49
Про вади правотворчості у діяльності Уряду України і неприйнятність урядового проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю»
 
 
Асамблея 
громадських організацій малого та середнього бізнесу України.
e-mail: KoordRada@googlegroups.com ,
www.pidprukr.ucoz.ua      
77300  вул. Cтуса 6/9,   м.Калуш,  Івано-франківська обл.  
Вих. №  7/13  від  « 06 » лютого 2013 _________________________________________________________________
                                                                                   Президенту України
                                                                                                              Януковичу В.Ф.
                                                                                                              01220, м. Київ, вул. Банкова, 11;
________________________________________________________________________________

Про вади правотворчості
у діяльності Уряду України 
і неприйнятність урядового
 проекту Закону України 
«Про внутрішню торгівлю»



Пане Президенте!

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України висловлює свою стурбованість з приводу систематичного та умисного порушення Кабінетом Міністрів України Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» при підготовці законопроектів.
Факт протиправної бездіяльності Кабінету Міністрів України при підготовці проекту Закону України про внесення змін до Законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» встановлений у судовому порядку згідно рішення окружного адміністративного суду міста Києва від 18.01.2011 № 2а-14832/10/2670. Однак, ніхто із високопосадовців так і не був покараний за протиправну бездіяльність. 
Характерним прикладом ігнорування вимог Конституції і Законів України є діяння вітчизняних урядовців при підготовці законопроекту «Про внутрішню торгівлю». Цей законопроект був погоджений рішенням Держкомпідприємництва від 21.06.2011 без врахування численних  зауважень підприємців, зокрема,  члена Асамблеї – МСП «Ніка». Таким чином, розробником законопроекту було порушено ст. 38 Конституції України, згідно з якою громадянам гарантується право участі в управлінні державними справами, та Закони України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» і «Про звернення громадян», відповідно до яких термін публічного обговорення не може бути меншим за місяць, а суб’єкти владних повноважень зобов’язані надавати відповідь на звернення громадян.
  

 Тим не менше, законопроект № 9443 був внесений до Верховної Ради, але завдяки активній позиції ряду громадських організацій  не розглядався нею навіть у першому читанні та 12.12.2012 був відкликаний Урядом.
Однак, незважаючи на зазначені вище порушення Конституції і Законів України, а також недотримання Концепції проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю», схваленої Кабінетом Міністрів України згідно з розпорядженням  від 07.10.2009 № 1200-р, Уряд намагається будь-що і будь-якою ціною внести цей "документ" на розгляд до парламенту, незважаючи на те що сфера внутрішньої торгівлі достатньо регулюється Конституцією України, Господарським та Цивільним кодексами України і тому немає потреби у прийнятті Закону України «Про внутрішню торгівлю».
Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України, яка складається з чисельних галузевих та територіальних об'єднань підприємців України, заявляє про неприйнятність законопроекту «Про внутрішню торгівлю» та неприпустимість його внесення на розгляд до Верховної Ради України. Не  акцентуючи на  детальному аналізі – це вже зроблено до нас економічними аналітиками та асоціаціями підприємців, коротко скажемо лише про основні причини нашого неприйняття: законопроект не враховує думки підприємницької громадськості, веде до монополізації ринку внутрішньої торгівлі, знищення малого та середнього бізнесу, корупції,  зарегульованості підприємницької діяльності та підвищення споживчих цін.
У 2010 році ми попереджували уряд про неприпустимість введення Податкового кодексу, який написаний під диктовку олігархів і не враховує законні інтереси сотень тисяч представників малого та середнього бізнесу. Тоді нас не послухали і ми були змушені організовувати Податковий Майдан, який Ви маєте пам'ятати. 
Зараз ситуація повторюється і малі та середні підприємці змушені будуть використати своє конституційне право на протест, передбачене статтею 39, та повторити те, що заявляли три роки тому: 
Ми не крали державне майно і не купували його за безцінь. Без жодної допомоги з боку держави ми забезпечили роботою себе і своїх працівників. Ми утримуємо сім'ї, ростимо дітей, сплачуємо податки.
У той же час ті, що сховали свій бізнес в офшорах, не платять податки і "кришують" весь нелегальний бізнес, руками Кабінету міністрів і "кишенькових" депутатів намагаються позбавити нас засобів до існування.
Так далі бути не може. 
Або вони і Ви, як гарант Конституції, шануєте права і свободи кожного, спільно і солідарно дотримуєтеся загальноприйнятих у цивілізованому світі обов'язків перед державою і народом - або ми згадаємо про свій конституційний обов'язок, що випливає зі статті 5:




Ми – народ, який відповідно до Конституції є єдиним джерелом влади, який наймає цю владу для того, щоб вона виконувала Конституцію і ефективно захищала наші права. Якщо вона цього не робить – маємо повне право і обов'язок замінити недбалого, лінивого а то й злодійкуватого найманого працівника на іншого. 

   На підставі зазначеного вище Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України вимагає:

1. Притягнути до відповідальності посадовців, що допустили чергову протиправну бездіяльність при підготовці проекту Закону України "«Про внутрішню торгівлю».
2. Вилучити з розгляду в Кабінеті Міністрів України проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю" і виключити повторне подання цього законопроекту до Верховної Ради України.

Прийнято на засіданні Координаційної Ради ГО МСБУ 06 лютого 2013 року


За дорученням Координаційної Ради 
Асамблеї громадських організацій
малого та середнього бізнесу України 

Голова КРА                                          
       Володимир   Іваницький

                                                                                                    











Вх. № ______________

Просмотров: 739 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Среда, 24.04.2024, 21:35
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0