Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2011 » Ноябрь » 24 » Открытое письмо к Королевской Н. Ю.
10:22
Открытое письмо к Королевской Н. Ю.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Голові Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради України

Королевській Н.Ю.

 

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу висловлює своє обурення ігноруванням нинішньою владою, за потурання опозицією, механізму регуляторної політики. Влада у ході псевдореформ надмірну увагу докладає дерегуляції, тобто скасуванню вже прийнятих неефективних регулювань, а не забезпеченню формування та реалізації регуляторної політики як механізму підготовки, обговорення та прийняття якісних регулювань.

Регуляторним органом, регуляторні акти якого справляють найбільший вплив на регуляторне середовище є Верховна Рада України. Функції із забезпечення здійснення Верховною Радою України регуляторної політики покладені на Комітет, який ви очолюєте.

Згідно статті 15 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» порядок здійснення державної регуляторної політики Верховною Радою України, у тому числі забезпечення принципу прозорості та врахування громадської думки, повинен визначатись законом про Регламент Верховної Ради України. Однак Закон України «Про Регламент Верховної Ради України» не містить жодних норм щодо порядку здійснення Верховною Радою України державної регуляторної політики.

Внаслідок цього, органи виконавчої влади та Верховна Рада України не дотримуються механізму регуляторної політики.

Цей факт підтверджений у судовому порядку.

Так, згідно Постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 18.01.2011 за справою № 2а-14832/10/2670 визнано протиправною бездіяльність Уряду при підготовці законопроекту про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» у зв’язку з недотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» в частині оприлюднення проектів вищевказаних регуляторних актів.

Таким чином, було порушено принцип прозорості формування та здійснення регуляторної політики.

Верховна Рада України не звернула уваги на зазначене порушення, а Комітет з питань промислової і РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ та підприємництва не вжив жодних заходів для припинення цього порушення та недопущення у подальшому подібних порушень.

Внаслідок цього очолюваний Вами Комітет допустив нове порушення Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Членом Асамблеї – МСП «Ніка» (Запоріжжя), у період публічного обговорення законопроекту «Про внутрішню торгівлю», вчасно – 20.06.2011 на електронні пошти Держкомпідприємництва та Мінекономрозвитку, зазначені в повідомленні про оприлюднення проекту регуляторного акта – законопроекту «Про внутрішню торгівлю», направлено пропозиції до зазначеного законопроекту. Однак відповіді на надані зауваження та пропозиції, МСП «Ніка» не отримано.

Таким чином Держкомпідприємництва та Мінекономрозвитку було порушено ст. 38 Конституції України, згідно якої громадянам гарантується право участі в управління державними справами та Закони України «Про звернення громадян» і «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», згідно яких суб’єкти владних повноважень зобов’язані надавати відповідь на звернення громадян.

Крім цього, законопроект «Про внутрішню торгівлю» був погоджений рішенням Держкомпідприємництва від 21.06.2011 р., тобто ще до завершення терміну публічного обговорення, який за закінчується на три дні пізніше – 24.06.2011.

Однак, ні Ви, ні очолюваний Вами Комітет, не звернули уваги на порушення принципів прозорості та врахування громадської думки й рекомендували прийняти законопроект «Про внутрішню торгівлю» у першому читанні, який накладає значні регуляторні навантаження на суб’єктів малого та середнього бізнесу.

Для конкретизації наших дій щодо безвідповідальних осіб Верховної Ради України, які своєї бездіяльністю сприяють протиправним діянням влади та погіршенню бізнес – середовища в Україні

ПРОСИМО:

1) повідомити, які дії вжиті особисто Вами для забезпечення виконання вимоги статті 15 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» щодо визначення у Законі України «Про Регламент Верховної Ради України» норм щодо порядку здійснення Верховною Радою України державної регуляторної політики;

2) який механізм застосовуюється Вами при опрацюванні законопроектів-регулятурних актів щодо порядку планування діяльності Верховної Ради України з підготовки проектів законів, що регулюють господарські відносини та адміністративні відносини між регуляторними органами або іншими органами державної влади та суб’єктами господарювання, порядок забезпечення принципу прозорості та врахування громадської думки у здійсненні Верховною Радою України державної регуляторної політики, а також порядок відстеження результативності та перегляду законів, що регулюють господарські відносини та адміністративні відносини між регуляторними органами або іншими органами державної влади та суб’єктами господарювання;

3) яким чином очолюваним Вами Комітетом було забезпечено принцип прозорості при розгляді законопроектів «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

4) яким чином очолюваним Вами комітетом було забезпечено принцип прозорості та врахування громадської думки при розгляді законопроекту «Про внутрішню торгівлю», зокрема, наявність його у плані роботи з прийняття регуляторних актів у 2011 році та підсумки реагування розробником на внесені зауваження та пропозиції.

22.11.2011

КР Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу.

  

 

 

Просмотров: 1007 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Пятница, 19.04.2024, 12:22
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0