Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2013 » Февраль » 18 » ДПС у Запорізькій області нагадує!
15:37
ДПС у Запорізькій області нагадує!

ДПС у Запорізькій області нагадує!


Плата за землю.


Податкову декларацію з плати за землю необхідно подати не пізніше 20 лютого 2013 року.

Юридичні особи-платники плати за землю щороку самостійно обчислюють суму податку. Податкову декларацію такі особи подають до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки не пізніше 20 лютого. Річна сума податку у ній розбивається рівними частинами на 12 місяців. При розрахунку річної суми податку враховуються дані станом на 1 січня поточного року. Слід зазначити, що подання такої декларації звільняє від подання щомісячних декларацій.

Водночас, платник може обрати варіант подання звітної податкової декларації з плати за землю щомісяця. У такому разі декларація подається протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Новостворений платник податку при поданні першої декларації додатково подає ще й довідку (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. У подальшому таку довідку слід подавати у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Нагадуємо, що порядок обчислення плати за землю регулюється положеннями ст. 286 Податкового кодексу України. Питання індексації нормативної грошової оцінки земель роз’яснено у листі ДПС України від 16.01.2013 № 906/7/17-3217.


Декларування доходів


Здаєте власне майно в оренду – не забудьте сплатити податок


У разі, якщо громадянин у 2013 році планує здавати свою квартиру в оренду, то податок на доходи фізичних осіб він повинен сплачувати щоквартально, а декларацію подати до 1 травня 2014 року.

Дохід від здачі в оренду власного нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 15% та/або 17%.

Ставка 15% застосовується, якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному податковому місяці не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (тобто в 2013 р. – 11470 грн.); 17% – з суми, що перевищує зазначений десятикратний розмір.

Слід зауважити, якщо фізична особа – орендар не є суб’єктом господарювання, то відповідальність за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету несе орендодавець (громадянин, який здає майно в оренду).

Такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені Податковим кодексом України для квартального звітного (податкового) періоду. Тобто, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом року податку та нарахованого податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації. Така декларація подається до 1 травня року, що настає за звітним, до органу ДПС за податковою адресою платника податку.

Водночас нагадуємо, Кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2012 року, триває. Термін подачі податкової декларації про майновий стан і доходи за 2012 рік – до 1 травня 2013 року.

Особливості нарахування (виплати) та оподаткування окремих видів доходів фізичних осіб передбачено ст. 170 розділу IV Податкового кодексу України.



До уваги платников податку на прибуток!!!


ДПС у Запорізькій області нагадує, що 19 лютого 2013 року закінчується строк сплати: податку на прибуток підприємства за 2012 рік; частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за 2012 рік , а 20 лютого 2013 року закінчується строк сплати авансового внеску з податку на прибуток за лютий 2013 року.



Фіксований сільськогосподарський податок


Для підтвердження статусу платника ФСП подайте документи до органу ДПС до 20 лютого 2013 року

Платниками фіксованого сільськогосподарського податку є сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній звітний рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Фіксований сільськогосподарський податок – це податок, який справляється з одиниці земельної площі у відсотках її нормативної грошової оцінки та сплата якого замінює сплату окремих податків та зборів (пп. 14.1.256 ПКУ). Так, платники ФСП не сплачують:

а) податок на прибуток підприємств;

б) земельний податок (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва);

в) збір за спеціальне використання води;

г) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (у частині провадження торговельної діяльності).

Сільськогосподарські товаровиробники для набуття та підтвердження статусу платника податку щороку, до 20 лютого, подають:

- загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ). Подається органу ДПС за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);

- звітну податкову декларацію з податку на поточний рік. Така декларація подається окремо щодо кожної земельної ділянки органу державної податкової служби за місцем розташування такої ділянки;

- розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва - органам ДПС за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок;

- відомості (довідку) про наявність земельних ділянок також подається органам податкової служби за своїм місцезнаходженням (та/або за місцем розташування земельних ділянок). У такій відомості зазначається інформація про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у тому числі про кожний договір оренди земельної частки (паю).

При розрахунку річної суми податку враховуються дані станом на 1 січня поточного року.

Довідка про набуття або підтвердження статусу платника податку видається органом ДПС протягом 10 робочих днів з дати подання суб’єктом господарювання декларації або заяви за місцезнаходженням такого платника (місцем перебування на податковому обліку).

Нагадуємо, що порядок справляння та обліку фіксованого сільськогосподарського податку та подання податкової декларації з ФСП врегульовано нормами ст. 301-309 гл. 2 Розділу XIV «Спеціальні податкові режими» Податкового кодексу України.


Просмотров: 851 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Суббота, 20.04.2024, 01:14
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0