Запорожский Городской Союз Предпринимателей "Ника"

Главная » 2011 » Октябрь » 6 » Асамлея ООМСБУ, Запоріжжя
17:04
Асамлея ООМСБУ, Запоріжжя

Резолюція Асамблеї громадських організацій

малого і середнього бізнесу України

Запоріжжя, 4 вересня 2011 року

 

 

Виходячи з досвіду Підприємницького майдану минулого року та Автомайдану березня поточного року, ми змушені констатувати, що підприємницьким організаціям, опираючись виключно на власні ресурси, не вдалося вирішити питання створення прийнятних умов для розвитку та функціонування бізнесу. Розпорошеність бізнес – асоціацій між різноманітними групами впливу – політиками, лобістами – заробітчанами, тощо, не дозволила на даний час знайти ефективний інструмент для зміни економічних правил гри у державі. Стає зрозумілим, що деякі організації такого типу створюються для попадання ініціаторів та спонсорів у партійні виборчі списки для наступної участі у розподілі державного чи комунального майна з відповідною рентою за надані «послуги». В одну з таких організацій був намір перетворити і нашу Асамблею, проте цього не відбулося. Ми лише з сумом спостерігаємо за невдалими клонами наших дій, розуміючи, що величезна кількість фінансових та матеріальних ресурсів фактично викидається на піар політичних сил.

 

В зв’язку з цим ми хочемо наголосити: ми ставимо своєю метою не попадання у Верховну Раду чи місцеві ради, а зміну системи влади. Це досягається шляхом повернення народу України інструментів здійснення владних повноважень, які у нього були відібрані. Фактично в Україні сьогодні відбулася узурпація влади кількома мафіозними кланами.  Контроль депутатського корпусу та державних інституцій зі сторони народу України фактично відсутній.

 

Як наслідок,

- незаконне захоплення земельних ділянок, квартир, іншого майна у містах та запланована латифундація України через неконтрольований продаж сільськогосподарських земель найближчим часом,

- незаконний пенсійний фонд та відсутність контролю за розподілом його коштів,

- рейдерські захоплення ринків по цілій Україні та поширення цих схем на інші сфери бізнесу, тощо.

Підприємництво в основі своїй або пристосовується до запропонованих корупційних схем, або зупиняє свою діяльність.

Водночас, є й інший шлях, гарантований нам Конституцією України. Згідно із статтею 5 Конституції України:

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.

Організації Асамблеї відповідально заявляють, що в рамках громадського руху «Вільний простір» ми  знайшли спільну мету та спільні інструменти побудови громадянського суспільства - Вільного простору з нашими партнерами: ветеранськими та молодіжними організаціями, шахтарськими профспілками, профспілками медиків та вчителів, іншими середовищами. Разом ми готуємось до проведення Всеукраїнського Віче у Києві.

 

Наша мета: створити  дієві механізми контролю  органів влади на місцях і у центрі, подолання бідності, усунення джерела масової корупції у державі, повернення можливості вибору під час виборів, збереження сільськогосподарської землі у власності українського народу, збереження природних багатств України для наступних поколінь. Все це неможливо без формування громадянського суспільства, яке в Україні перебуває у зародковому стані.

 

Ми стверджуємо, що при прийнятті Податкового кодексу було грубо порушено законодавство України, а тому наявний варіант Податкового кодексу є незаконним.

Ми стверджуємо, що антикорупційна боротьба корупціонерів з корупцією у нашій державі нагадує фарс.

Тому розробляємо  алгоритми впливу на  Президента  України та Верховну раду України для  обов'язкового виконання  законодавчих ініціатив громадян України.

Тому ми готуємо власні законодавчі акти, які будемо пропонувати народу України у найближчому майбутньому. 

Саме тому ми розробили податкову та антикорупційну концепції, готуємо наше бачення адміністративної, аграрної, виборчої реформ. Серед пропонованих нами кроків:

У податковій сфері:

- відмова від ПДВ,

- зменшення щонайменше вдвічі нарахувань на заробітну плату,

- відмова від кримінального переслідування легального бізнесу, що покрив усі висунуті проти нього штрафні санкції,

- введення податку на кінцеве споживання, тощо,

В антикорупційній сфері:

         проведення всіх дозвільних процедур для юридичних та фізичних осіб через ЄДО,

         створення системи автоматичного нарахування штрафних санкцій для дозвільних органів в разі неправомірності їх дій,

         створення електронного документообігу з електронним підписом, відповідними державними реєстрами (з можливістю публічного користування)

         створення системи персоніфікованої відповідальності чиновників за створення умов для корупції

         заборона у будь-яких формах платежів для державних структур у ході отримання дозволів

         чітка та прозора система сертифікації та ліцензування приватних структур, тощо.

 

Виходячи з практики поширення в Україні рейдерських схем захоплення землі та іншого майна підприємців та громадян держави в цілому, незаконних перевірок бізнесу та іншого втручання в підприємницьку діяльність, зокрема наявні схеми нечесної конкуренції,  використання силових структур для усунення конкуренції у бізнесі, ми робимо наголос на функціонуванні системи самозахисту в рамках нашого громадського руху «Вільний простір».

Ми закликаємо підприємців України до участі в системі самозахисту Вільного простору.

Ми готові підтримувати юридично підприємців, що не сплачують внески у не конституційний пенсійний фонд, а й надалі сплачують кошти у Пенсійний фонд України, рахунок якого у Державному Казначействі підлягає жорсткому державному контролю. 

 

Особливу вагу ми надаємо формуванню Комітетів самоорганізації громадян, територіальних рад унітарної республіки Україна, які повинні допомогти у вирішенні цілого спектру проблем на місцях та створять можливість громадянам взяти реально участь в управлінні державою, як це і гарантовано Конституцією України.

Є така Українська приказка "Зможеш знати - будеш мати ”

Ми готові надавати юридичну підтримку, знання, алгоритми всім, хто готовий стати владою у власній державі і забезпечити життя майбутнім поколінням українців.

Вибір за тобою: або жити у тому безладі, що нам пропонують, або створити власну  - унітарну державу Україна, в якій справжньою владою є народ - тобто ми .

 

Допоможи собі сам! Не чекай, що це зробить хтось за тебе! У байдужих людей не буває держави!

Просмотров: 972 | Добавил: kolyaka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Четверг, 28.03.2024, 17:06
Приветствую Вас Гость

Поиск

Календарь

«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 54

Друзья сайта

  • Асамблея ГО МСБУ
  • Политическая партия "Новая жизнь"
  • Верховна Рада України
  • Офіційний портал Запорізької міської влади
  • ТОВАРИСТВО ПІДПРИЄМЦІВ "КРАЙ"
  • Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0